Tisztelt Szülők!

 
A 2022/2023. tanévre vonatkozó általános iskolai beiratkozással kapcsolatban – tekintetbe véve az eddigi évek gyakorlatát és a nemrég feloldott járványügyi helyzetet – az alábbiakról tájékoztatjuk Önöket:

1) 2022. április 4-én (hétfőn) megnyílik az általános iskolák KRÉTA felületén a Beiratkozás modul. Ekkor minden általános iskola feltölti a rendszerébe a körzetes listát. Ezzel az intézmény előkészíti a felületet a beiratkozás adminisztrálására, így a szülők által történő online jelentkezés befogadására is.

2) 2022. április 6-án (szerdán) megnyílik a beiratkozás szülői felület (BÁI), amellyel a szülőknek/törvényes képviselőknek lehetősége lesz, hogy előzetesen beküldjék gyermekük adatait az adott általános iskolákba.

3) A tanév rendjéről szóló 20/2021. (VI. 8.) EMMI rendelet alapján a személyes beiratkozás napjai: 2022. április 21-22. 

Időpontok:
2022. április 21. 7.00-18.00  (csütörtök)
2022. április 22. 7.00-15.00  (péntek)
 
A korábbi éveknek megfelelően a szülő/törvényes képviselő csak egy általános iskolába nyújthatja be gyermeke jelentkezését.
 
A nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. EMMI rendelet 22.§ (4) bekezdése értelmében az általános iskola első évfolyamára történő beiratkozáskor be kell mutatni a gyermek nevére kiállított személyazonosságot igazoló hatósági igazolványokat, a (7) bekezdés értelmében pedig az intézmény a gyermek lakcímkártyája alapján ellenőrzi, hogy a lakcím nyilvántartásban a tanuló lakóhelyeként vagy tartózkodási helyeként az iskolai beiratkozás első határnapját megelőző három hónapnál régebb óta szerepel-e.
Az igazolványokat az iskola csak bemutatás alapján ellenőrizheti, azokról másolatot nem készíthet, és nem tárolhat.
 
A fentiek miatt a személyes megjelenés a beiratkozás folyamata során kötelező, de felhívjuk a figyelmüket az előzetes adatszolgáltatás lehetőségére, és annak hasznosságára, hiszen ezáltal jelentősen könnyebbé és gyorsabbá válik az ügyintézés mindenki számára. Az online előzetes jelentkezés hatására rendkívül gyors és gördülékeny ügyintézés valósulhat meg. A személyes beiratkozáskor az igazolványok alapján az iskola a helyszínen azonnal ellenőrzi a KRÉTA rendszerbe feltöltött adatokat, szükség esetén módosítjuk azokat, illetve a rendszerben nem szereplő gyermekek adatait is itt helyben, a szülő/törvényes képviselő jelenlétében rögzítjük a rendszerbe, hogy elkerülhető legyen az esetleges többes jelentkezés.

Fontos információk a 2022/23-as tanévre szóló beiskolázásról a leendő első osztályosok számára !

  • Post category:Hírek